Szybka cukinia z prażonymi migdałami

    Szybka cukinia z prażonymi migdałami

    6polubień
    10min.


    Zrobione przez 8 osób

    Latem, kiedy jest sezon na cukinię, gotuję ją na każdy możliwy sposób. Uwielbiam smak cukinii z migdałami. Na koniec można też dodać nieco parmezanu lub sera pecorino.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki migdałów w płatkach
    • 350 g cukinii pokrojonej w słupki
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W patelni rozgrzać oliwę i dodać migdały. Stale mieszając, smażyć przez 1-2 minuty, aż zaczną się rumienić.
    2. Dodać cukinię i wymieszać całość. Chwilę podsmażać, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis