Dressing francuski

    Dressing francuski

    2polubienia
    5min.


    Zrobione przez 30 osób

    Ten cierpki, musztardowy sos na bazie czerwonego octu winnego jest smaczny i bardzo prosty do przygotowania.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1,5 łyżki musztardy Dijon
    • 100 ml oleju roślinnego
    • 100 ml czerwonego octu winnego
    • 1 łyżeczka świeżego mielonego pieprzu
    • 1/2 łyżeczki soli
    • szczypta soli czosnkowej
    • 4 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W słoiku z pokrywką połączyć wszystkie składniki. Potrząsnąć, aby dobrze wszystko wymieszać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis