Dressing francuski

    (27)

    Ten cierpki, musztardowy sos na bazie czerwonego octu winnego jest smaczny i bardzo prosty do przygotowania.


    Zrobione przez 31 osób

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1,5 łyżki musztardy Dijon
    • 100 ml oleju roślinnego
    • 100 ml czerwonego octu winnego
    • 1 łyżeczka świeżego mielonego pieprzu
    • 1/2 łyżeczki soli
    • szczypta soli czosnkowej
    • 4 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W słoiku z pokrywką połączyć wszystkie składniki. Potrząsnąć, aby dobrze wszystko wymieszać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (27)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)