Koktajl z krewetek na sałacie

    Koktajl z krewetek na sałacie

    5polubień
    10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Fantastyczny przepis na koktajl z krewetek, który każdemu zaimponuje, a jest niezwykle prosty.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 150 g majonezu light
    • 2 łyżeczki brandy
    • 2 łyżeczki keczupu
    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
    • 2 łyżki świeżego koperku, posiekanego
    • 500 g małych krewetek, ugotowanych, obranych i odżyłowanych
    • 6 średnich pieczarek, oczyszczonych i pokrojonych w cienkie plasterki
    • 6 rzodkiewek pokrojonych w cienkie plasterki
    • 1 jajko na twardo, pokrojone w plasterki (opcjonalnie)
    • 4 garście mieszanych liści sałaty

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Wymieszać majonez z keczupem i brandy. Doprawić solą i pieprzem i wmieszać koperek. W misce wymieszać krewetki z pieczarkami, rzodkiewką i jajkiem. Dodać dressing i wymieszać. Na dużym półmisku rozłożyć liście sałaty, a na nie wyłożyć koktajl z krewetek. Podawać zaraz po przygotowaniu z tostami lub z bagietką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis