Pizzerki z ciasta twarogowego

    Pizzerki z ciasta twarogowego

    5polubień
    40min.


    Zrobione przez 12 osób

    Często piekę te pizzerki na cieście twarogowym z olejem, kiedy nie mam zbyt wiele czasu, ale chcę zjeść coś smacznego i sycącego.

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 300 g mąki pszennej
    • 250 g twarogu
    • 8 łyżek mleka
    • 6 łyżek oleju
    • 1 opakowanie proszku do pieczenia
    • 100 g podsmażonej cebuli
    • 100 g startego sera żółtego
    • 100 g salami lub szynki
    • sól
    • pieprz
    • przyprawa do pizzy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    2. Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem salami.
    3. Salami posiekać drobno i wymieszać z ciastem. Delikatnie posolić i doprawić pieprzem oraz ziołami do pizzy.
    4. Formować małe kulki i piec na blasze wysmarowanej tłuszczem w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Przepis wydawał się interesujący więc postanowiłam go wypróbować. Od siebie dodałam jedynie suszone pomidory z zalewy ale poza tym robiłam wszystko zgodnie z przepisem. Niestety pomimo dłuższego pieczenia ciasto w środku zostało surowe natomiast z wierzchu zbyt przypieczone więc raczej do zjedzenia się nie nadawały - 20 sty 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis