Pistacjowy marcepan

    Pistacjowy marcepan

    3polubienia
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wspaniały marcepan, przygotowany z migdałów i pistacji. Słodki i niesamowicie orzechowy. Używać jak zwykły marcepan kupiony w sklepie.

    Składniki
    ilość porcji: 750 

    • 250 g blanszowanych migdałów
    • 125 g pistacji w łupinach, nie prażonych
    • 375 g cukru pudru
    • 1 łyżeczka wody z kwiatów pomarańczy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W robocie kuchennym drobno zmielić migdały i pistacje. Dodać cukier puder i wodę z kwiatów pomarańczy i tyle wody, aby powstała gładka pasta. Zawinąć w folię aluminiową i przechowywać w lodówce.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis