Guacamole z mango

    Guacamole z mango

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 35 osób

    Ten meksykański dip jest słodki, cierpki i jak każde meksykańskie guacamole - pikantny.

    Gema Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 2 łyżki wyciśniętej przez praskę cebuli
    • sok z 2 wyciśniętych limonek
    • 2 papryczki chili
    • sok z 2 wyciśniętych limonek
    • sól morska do smaku
    • 4 dojrzałe awokado, obrane i bez pestek
    • 10 g posiekanej kolendry
    • 1 duże mango, obrane, bez pestek i pokrojone w małą kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W małej miseczce zalać cebulę sokiem z 2 limonek. Zostawić, żeby cebula nasiąknęła sokiem na 1 godz. Odcedzić cebulę, pozbyć się soku a cebulę odstawić.
    2. Zmiksować papryczki z sokiem z 2 limonek i solą morską, aż uzyskamy gładką masę. Dodać 1 awokado i miskować na gładką masę. Powtórzyć czynność z pozostałymi awokado. Przełożyć mieszankę z awokado do naczynia i delikatnie wymieszać z cebulą, kolendrą i mango. Podawać w temperaturze pokojowej.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis