Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i papryką

    Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i papryką

    1polubienie
    1godz.50min.


    Zrobione przez 11 osób

    Te smakowite przekąski z ciasta francuskiego są nadziewane czerwoną i żółtą papryką, serkiem śmietankowym i kiełbasą chorizo lub salami. To doskonała przekąska na każdą imprezę. Bardzo łatwo się je przygotowuje - wystarczy zamrozić gotowe roladki, a później kroić i piec, kiedy są potrzebne.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 opakowanie ciasta francuskiego (500g)
    • Nadzienie
    • 1 łyżka masła
    • 1 czerwona papryka, pokrojona w drobną kostkę
    • 1 żółta papryka, pokrojona w drobną kostkę
    • 200 g kiełbasy chorizo lub salami, pokrojonej w drobną kostkę
    • 200 g ziołowego serka śmietankowego
    • 1 jajko
    • 5 łyżek sera parmezan
    • słodka papryka w proszku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.50min. 

    1. Przygotować nadzienie: w patelni rozgrzać masło i przez kilka minut podsmażać paprykę na małym ogniu, aż będzie miękka. Nie może się przyrumienić.
    2. Wymieszać paprykę z kiełbasą, serkiem śmietankowym, jajkiem i parmezanem, doprawić czerwoną papryką w proszku.
    3. Ciasto francuskie rozwałkować na dwa duże kwadraty lub prostokąty i wyłożyć na nie nadzienie.
    4. Zwinąć ciasto z nadzieniem w rulony i włożyć do zamrażarki na około 1 godzinę, aby nadzienie stwardniało - wtedy będzie łatwiej je kroić.
    5. Rozgrzać piekarnik do 200 C. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć wałki ciasta z zamrażalnika i pokroić w plastry grubości 1,5 cm. Ułożyć na przygotowanej blasze, pozostawiając między roladkami trochę miejsca, bo w czasie pieczenia będą rosnąć. Piec w nagrzanym piekarniku przez 20-30 minut, aż się przyrumienią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis