Zapiekane gruszki z błękitnym serem i boczkiem

    Zapiekane gruszki z błękitnym serem i boczkiem

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 5 osób

    Boska przystawka, która powali smakiem Twoich gości. Gruszki są wydrążone, a następnie nadziewane błękitnym serem, owinięte w boczek i zapieczone pod grillem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 twarde gruszki
    • sok z 1/2 cytryny
    • 1 laska cynamonu
    • 400 g błękitnego sera
    • 16 plastrów chudego boczku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Rozgrzać piekarnik na funkcji "grill".
    2. W garnku zagotować wodę z sokiem cytrynowym i z laską cynamonu.
    3. Gruszki obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Natychmiast włożyć je do wrzącej wody i gotować przez 10 minut.
    4. Błękitny ser rozgnieść widelcem. Gruszki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i nałożyć do nich błękitny ser. Owinąć każdą gruszkę w dwa plastry boczku.
    5. Piec pod grillem, aż boczek będzie chrupiący.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis