Cukinia z patelni

    (2)
    20 min

    Smażona cukinia to świetna przystawka do dań mięsnych, albo samodzielne, wegetariańskie danie, jeśli doda się do niej sałatkę. Można ją podać także jako przekąskę z dipami - czosnkowy jest najlepszy!


    Zrobione przez 87 osób

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 400-500 g cukinii
    • 1 ząbek czosnku przekrojony na pół
    • 4 łyżki mąki
    • 1 jajko
    • 4 łyżki bułki tartej
    • olej lub masło do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. cukinię obrać, usunąć nasiona i pokroić miąższ w plasterki. Natrzeć każdy plasterek czosnkiem.
    2. Mąkę, jajko i bułkę tartą umieścić w trzech osobnych miskach. Panierować plastry cukinii najpierw w mące (strzepując nadmiar), później w jajku, a na koniec w bułce tartej.
    3. W patelni rozgrzać olej i smażyć cukinię z obydwu stron na złoty kolor.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Komentarze po polsku (1)

    autor:
    6

    Jest smaczne tylko dałem więcej czosnku i wszystko skropiłem cytryną  -  17 paź 2014

    Zobacz więcej ocen z innych krajów

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)