Zaloguj się Zarejestruj się

Cukinia z patelni

1komentarz
5polubień
20min.


Zrobione przez 30 osób

Smażona cukinia to świetna przystawka do dań mięsnych, albo samodzielne, wegetariańskie danie, jeśli doda się do niej sałatkę. Można ją podać także jako przekąskę z dipami - czosnkowy jest najlepszy!

Caroline

Składniki
ilość porcji: 2 

  • 400-500 g cukinii
  • 1 ząbek czosnku przekrojony na pół
  • 4 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej lub masło do smażenia

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

  1. cukinię obrać, usunąć nasiona i pokroić miąższ w plasterki. Natrzeć każdy plasterek czosnkiem.
  2. Mąkę, jajko i bułkę tartą umieścić w trzech osobnych miskach. Panierować plastry cukinii najpierw w mące (strzepując nadmiar), później w jajku, a na koniec w bułce tartej.
  3. W patelni rozgrzać olej i smażyć cukinię z obydwu stron na złoty kolor.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (1)

SMAKOSZ
autor:
3

Jest smaczne tylko dałem więcej czosnku i wszystko skropiłem cytryną - 17 paź 2014

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie