Kanapka z szynką i jajkiem sadzonym

    Kanapka z szynką i jajkiem sadzonym

    4polubienia
    7min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Tradycyjna, niemiecka kanapka, w której skład wchodzą: chleb pełnoziarnisty, szynka i jajko sadzone. Można do niej jeszcze dodać inne składniki, na przykład pomidora, korniszona, czy szczypiorek.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 duża kromka chleba pełnoziarnistego
    • 30 g masła
    • 1 gruby plasterek (75g) wędzonej szynki
    • 1 jajko
    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 3min.  ›  Gotowanie: 4min.  ›  Gotowe w: 7min. 

    1. Połowę masła rozsmarować na chlebie i położyć na tym szynkę. Pozostałe masło rozgrzać w patelni teflonowej i usmażyć jajko sadzone. Zsunąć jajko z patelni wprost na kanapkę. Doprawić solą i pieprzem i (opcjonalnie) udekorować plasterkami korniszona lub pomidora.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis