Dzika kaczka z grilla

    Dzika kaczka z grilla

    1polubienie
    55min.


    Zrobione przez 46 osób

    Prosty sposób na przyrządzanie małej kaczki, a jak smakuje! Piersi kaczki z grilla są lepsze od steków! Z resztek ptaka możesz zrobić pyszny gulasz lub bulion.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 60 ml (1/4 szkl.) sosu Worcestershire
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1/2 łyżeczki sosu pikantnego
    • 2 łyżki wyciśniętego czosnku
    • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
    • 8 połówek piersi kaczki, bez skóry i kości

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +30min. marynowanie  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Wymieszać w dużej misce sos Worcestershire, oliwę, sos pikantny, czosnek i pieprz. Dodać piersi kaczki i dobrze wymieszać. Przykryć i zostawić w lodówce do marynowania na 30 min lub na noc.
    2. Nagrzać grill do średniej temperatury.
    3. Grillować według upodobania, około 5 minut z każdej strony, aby uzyskać w pełni usmażone (zależy od wielkości piersi i temperatury grilla).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis