Sos malinowy bez gotowania

    Sos malinowy bez gotowania

    Zapisz do ulubionych
    10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Ten sos malinowy można podawać na ciepło lub na zimno. Podany na ciepło z lodami waniliowymi smakuje bosko, smakuje też wspaniale na gofrach albo na naleśnikach. Jeśli akurat w sklepach nie ma świeżych malin, można użyć mrożonych.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g malin
    • 50 g cukru pudru lub kryształu
    • 20 ml likieru Cointreau

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Zmiksować wszystkie składniki w blenderze, przecedzić przez sito i schłodzić.

    Przetwory owocowe

    Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej na temat przygotowywania przetworów owocowych koniecznie przeczytaj nasz artykuł: "Przetwory owocowe". Znajdziesz tam informacje o owocach, słoikach, temperaturach, pasteryzacji - a wszystko okraszone zdjęciami!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis