Fondue z mięsa

    Fondue z mięsa

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 6 osób

    Fondue to świetne danie, bo pozwala się poczuć tak swojsko. Ja nigdy nie robię go dwa razy tak samo, zmieniam dipy i sosy, dodaję różne sałatki, itd. Często też znajomi coś przyniosą. To jest podstawowy przepis. ZAWSZE podaję do tego świeżą bagietkę.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 200-250 g mięsa na osobę (wołowina, wieprzowina lub cielęcina)
    • 2 kg masła (w zależności od rozmiarów garnka)
    • 1 kg oleju słonecznikowego lub z orzeszków ziemnych (w zależności od rozmiarów garnka)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Pokroić mięso na niewielkie kawałki. Masło rozgrzać wraz z olejem w garnku na fondue ustawionym na kuchence. Usmażyć kawałek mięsa, aby sprawdzić temperaturę tłuszczu i w razie czego zwiększyć ją. Ostrożnie przestawić garnek na podgrzewacz do fondue i gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis