Gofry marcepanowe

    Gofry marcepanowe

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Te wafle muszą się znaleźć w repertuarze miłośników marcepanu. Mają bogaty, słodki, wspaniały smak. Można się nimi delektować na śniadanie, drugie śniadanie, lunch, albo na deser.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 200 g marcepanu pokrojonego w małą kostkę
    • 300 ml mleka
    • 200 g mąki pszennej
    • 2 jajka
    • 1 szczypta soli
    • 40 g cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Zmiksować mleko z marcepanem na gładką masę.
    2. Stale miksując dodawać jaja, po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Dodać mąkę, cukier i sól i miksować, aż wszystko się dobrze połączy.
    3. Piec gofry zgodnie z instrukcją dołączoną do gofrownicy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis