Ekspresowy sos bolognese

    Ekspresowy sos bolognese

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Bardzo szybki sos do spaghetti czy innych makaronów. Naprawdę fantastyczny przepis, który powinniście mieć w swoim repertuarze obiadowym - tani, prosty i cała rodzina go polubi. Podawać ze startym serem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 łyżki oleju
    • 400 g mielonej wołowiny
    • 1 puszka (400 g) pomidorów, zmiksowanych
    • 1 łyżeczka cebuli w proszku
    • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
    • odrobina mąki kukurydzianej do zagęszczenia sosu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso stale mieszając. Wmieszać pomidory i przyprawy. Dodać 60 ml wody, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut. Zagęścić sos mąką kukurydzianą i ponownie doprowadzić do wrzenia. Podawać, kiedy sos osiągnie pożądaną gęstość.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis