Zupa ogórkowa z koperkiem

    Zupa ogórkowa z koperkiem

    10polubień
    1godz.30min.


    Zrobione przez 26 osób

    Podawać z ulubioną kanapką lub chlebem. Ta zupa najlepiej smakuje na chłodno następnego dnia.

    Składniki
    ilość porcji: 7 

    • 450 g kości wołowych
    • 170 g włoszczyzny
    • 300 g ogórków kiszonych, pokrojonych w kostkę
    • 2 l wody
    • 300 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
    • 3 łyżki mąki
    • 230 ml mleka
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.15min.  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. Do dużego garnka włożyć kości, warzywa i ogórki. Zalać wodą. Gotować na średnim ogniu przez 45 minut.
    2. Dodać ziemniaki i gotować aż będą miękkie, około 20 minut.
    3. Wyjąć kości. Zwiększyć ogień do średnio-dużego. W małej misce połączyć mąkę i mleko, i stopniowo dodawać do zupy. Mieszać, aż zupa zacznie wrzeć. Przyprawić do smaku solą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Amieszka
    autor:
    1

    dodałam jarzynkę wiosenną i śmietanę zamiast mleka z mąką. Ogórkowa zawsze świetny pomysł - 30 maj 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis