Zupa "booyah" z Wisconsin

    Zupa "booyah" z Wisconsin

    Zapisz do ulubionych
    5godz.40min.


    Zrobione przez 5 osób

    Nakarmić armię? Rozwiązaniem jest zupa "booyah"! Bardzo prosta, ale pożywna zupa.

    Składniki
    ilość porcji: 25 

    • 1 (2 do 3 funtów) cały kurczak - z usuniętą skórą, bez kości, pokrojony w kostkę
    • 1 kg schabu bez kości, pokrojony w kostkę
    • 1,4 kg mięsa wołowego na gulasz, pokrojonego w kostkę
    • 4 łyżki oleju roślinnego
    • 450 g cebuli, posiekanej
    • 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę
    • 1 bulwa selera, pokrojonego w kostkę
    • 1 duża brukiew, pokrojona w kostkę
    • 1,4 kg marchewki, pokrojonej w kostkę
    • 900 g kapusty, pokrojonej w kostkę
    • 900 g świeżej zielonej fasolki, posiekanej
    • 2,3 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
    • 450 g zielonego groszku, mrożonego
    • 900 ml całych ziaren kukurydzy
    • 800 g pomidorów konserwowych, obranych i pokrojonych w kostkę
    • sól do smaku
    • czarny pieprz mielony do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 40min.  ›  Gotowanie: 5godz.  ›  Gotowe w: 5godz.40min. 

    1. W dużym garnku na średnim ogniu podsmażyć na oleju kurczaka, wieprzowinę i wołowinę, aż mięso będzie brązowe. Dobrze odcedzić.
    2. Dodać cebulę, paprykę, seler, brukiew, marchewkę, kapustę, fasolę szparagową, ziemniaki, kukurydzę, pomidory, sól i pieprz, i dobrze wymieszać. Dusić na średnio-małym ogniu przez cały dzień, dodając wodę, jeśli potrzeba, aż zupa zgęstnieje.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis