Masło ziołowo-czosnkowe

    Masło ziołowo-czosnkowe

    2polubienia
    5min.


    Zrobione przez 5 osób

    Myślę, że nic tak nie pasuje do grillowanych mięs jak masełko czosnkowe - wystarczy dodać pieczywo i sałatkę i już mamy kompletny posiłek! Można użyć ulubionych świeżych ziół, ale dobre są też zioła mrożone.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 250 g masła o temperaturze pokojowej
    • 2 ząbki czosnku
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
    • 6-8 łyżek ulubionych ziół, posiekanych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Masło zmiksować aby było puszyste. Czosnek rozgnieść i wymieszać ze szczyptą soli. Wymieszać zioła i czosnek z masłem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować w osełkę lub przełożyć do małej miseczki i wstawić do lodówki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis