Naleśniki z szynką

    (1)

    Te pyszne naleśniki są niezwykle cienkie. Można je jeść na lunch, obiad, kolację, a nawet na śniadanie! Oczywiście, nadzienie zależy od indywidualnych upodobań.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 90 g mąki pszennej
    • 2 jajka
    • 250 ml mleka
    • sól
    • masło do smażenia
    • 100 g szynki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Mąkę wymieszać z jajkiem, mlekiem i solą aby powstało rzadkie ciasto.
    2. Niewielki kawałek masła rozgrzać na małej patelni na średnim ogniu. Wlać kilka łyżek ciasta i szybko obracać patelnią, aby ciasto rozłożyło się równomiernie na dnie tworząc cienką warstwę.
    3. Gdy ciasto zacznie się ścinać, na wierzchu rozłożyć kawałki szynki. Gdy jedna strona ciasta się już zrumieni, odwrócić naleśnik i usmażyć z drugiej strony. Gotowe naleśniki przechowywać w ciepłym miejscu.
    4. Powtórzyć z resztą ciasta.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)