Mini pizzerki z serem i szynką

    Mini pizzerki z serem i szynką

    6polubień
    20min.


    Zrobione przez 8 osób

    Te mini pizzerki świetnie się nadają na szybką przekąskę dla dzieciaków, a nawet jako lunch. Moje dzieci je uwielbiają! Często też przygotowuję je na urodzinowe imprezy dzieci i zostają wtedy pochłonięte w mgnieniu oka!

    Składniki
    ilość porcji: 15 

    • 150 g gotowanej szynki pokrojonej w kostkę
    • 150 g żółtego sera pokrojonego w kostkę
    • 240 ml crème fraiche
    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
    • papryka w proszku
    • oregano lub przyprawa do pizzy
    • 1 bagietka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Szynkę wymieszać z serem i crème fraiche; doprawić solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami.
    2. Rozgrzać piekarnik do 170 C.
    3. Pokroić bagietkę na kromki i wyłożyć na nie mieszaninę serowo-szynkową. Ułożyć kromki na blasze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku przez około 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis