Sałatka z kopru włoskiego i czerwonych pomarańczy

    Sałatka z kopru włoskiego i czerwonych pomarańczy

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 5 osób

    Chrupiąca, zimowa sałatka ze świeżego kopru włoskiego (fenkułu), rukoli, pomarańczy i niczego więcej. Jeśli nie możecie znaleźć czerwonych pomarańczy, możecie użyć zwykłych, ale czerwone smakują lepiej! To doskonała przystawka na zimowe imprezy.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 bulwy fenkułu (wraz z zielonymi łodyżkami)
    • 4 czerwone pomarańcze
    • 4 garście rukoli lub mieszanej sałaty
    • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Oczyścić fenkuł i pokroić w cienkie paski. Posiekać 3-4 łyżki zielonych łodyżek.
    2. Pomarańcze obrać i usunąć białą skórkę. Pokroić w poprzek w plastry. Umyć i osuszyć sałatę.
    3. Oliwę z oliwą wymieszać z solą i pieprzem. Sos wymieszać z fenkułem, zieleniną z fenkułu, rukolą i pomarańczami. Podawać natychmiast po przygotowaniu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis