Łatwe trufle z białej czekolady

    Łatwe trufle z białej czekolady

    2polubienia
    1godz.30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Te trufle są proste w przygotowaniu i fantastycznie smakują: to zasługa białej czekolady i rumu kokosowego. Można je podać na podwieczorek, albo po prostu zajadać się nimi przez cały dzień! Najlepiej przygotować ich więcej i potem rozdać przyjaciołom w małych paczuszkach.

    Składniki
    ilość porcji: 40 

    • 250g białej czekolady połamanej na kawałki
    • 1 łyżka mleka
    • 125 g masła o temperaturze pokojowej
    • 2 łyżeczki rumu kokosowego
    • 150 ml śmietany do ubijania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. W misce umieszczonej nad garnkiem z gotującą wodą stopić czekoladę wymieszaną z mlekiem. Stale mieszać, aż nie będzie grudek, a następnie zdjąć z ognia. Dodać masło i rum i dobrze wymieszać.
    2. Ubić śmietanę na sztywno i mieszając przez 1 minutę dodawać do czekolady. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny, aby stężało.
    3. Nabierać małe porcje czekoladowej masy i formować w kulki. Wkładać w małe, papierowe foremki i przechowywać w lodówce.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis