Zawijane kanapki z szynką i świeżą bazylią

    Zawijane kanapki z szynką i świeżą bazylią

    9polubień
    2godz.25min.


    Zrobione przez 118 osób

    Zawijane, nadziewane tortille na zimno, pokrojone w mini-kanapki to doskonała przekąska na każdą imprezę. Ziołowo-serowy, warzywno-szynkowy przysmak!

    Składniki
    ilość porcji: 24 

    • 6 tortilli pszennych (o średnicy ok. 25 cm)
    • 220 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 12 plasterków szynki
    • 125 g świeżej bazylii
    • 60 g suszonych na słońcu pomidorów
    • 12 wypłukanych liści sałaty

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.25min. 

    1. Posmarować lekko każdą tortillę serkiem. Położyć dwa plastry szynki na środku każdej tortilli. Ułożyć warstwę świeżej bazylii, a następnie warstwę pomidorów. Nie nakładać składników zbyt blisko krawędzi tortilli. Ułożyć na całości liście sałaty.
    2. Zawinąć tortille ciasno w rulony. W każdą tortillę wbić w równej odległości 4 wykałaczki w miejsca dobrze wypełnione nadzieniem. Umieścić rulony na talerzu, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny do schłodzenia.
    3. Przed podaniem przekroić każdy rulon na cztery równe części.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis