Zasmażana kapusta z Indiany

    (95)

    Wypróbuj ten przepis na kapustę, a poczujesz smak Indiany! Kapusta tak przyrządzona jest szczególnie dobra jako dodatek do szynki lub wieprzowiny. Grzyby można pominąć, jeśli nie jest się ich amatorem.


    Zrobione przez 92 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 225 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
    • 3 łyżki masła
    • 1 mała główka poszatkowanej kapusty
    • 1 szklanka posiekanego selera
    • 1 pokrojona zielona papryka
    • sól i pieprz do smaku
    • 125 g grzybów z puszki w wodzie
    • 1 posiekana cebula

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Włożyć boczek do dużej głębokiej patelni i smażyć na średnim ogniu, aż się zrobi chrupiący. Dodać masło, kapustę, seler, zieloną paprykę, sól i pieprz, grzyby i cebulę. Wszystko wymieszać, przykryć i dusić przez 15 do 20 minut. Zamieszać kilka razy w trakcie gotowania.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (95)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)