Zasmażana kapusta z Indiany

    Zasmażana kapusta z Indiany

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 92 osoby

    Wypróbuj ten przepis na kapustę, a poczujesz smak Indiany! Kapusta tak przyrządzona jest szczególnie dobra jako dodatek do szynki lub wieprzowiny. Grzyby można pominąć, jeśli nie jest się ich amatorem.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 225 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
    • 3 łyżki masła
    • 1 mała główka poszatkowanej kapusty
    • 1 szklanka posiekanego selera
    • 1 pokrojona zielona papryka
    • sól i pieprz do smaku
    • 125 g grzybów z puszki w wodzie
    • 1 posiekana cebula

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Włożyć boczek do dużej głębokiej patelni i smażyć na średnim ogniu, aż się zrobi chrupiący. Dodać masło, kapustę, seler, zieloną paprykę, sól i pieprz, grzyby i cebulę. Wszystko wymieszać, przykryć i dusić przez 15 do 20 minut. Zamieszać kilka razy w trakcie gotowania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis