Sos tatarski z kaparami i ogórkami konserwowymi

    Sos tatarski z kaparami i ogórkami konserwowymi

    1polubienie
    50min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ten sos smakuje najlepiej około pół dnia po tym, jak został przyrządzony, więc najlepiej zaplanuj sobie przygotowanie go wcześniej i przechowuj w lodówce do czasu, aż będziesz go potrzebować. Doskonale nadaje się do ryb i zimnych mięs.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 65 g serka śmietankowego
    • 4 łyżki śmietany
    • 2 łyżki mleka skondensowanego
    • 2 jajka na twardo
    • 50 g ogórków konserwowych
    • 3 łyżeczki kaparów
    • 1/2 pęczka natki pietruszki
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
    • cukier do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Serek śmietankowy wymieszać ze śmietaną i mlekiem skondensowanym na gładki sos. Posiekać jajka, ogórki, kapary i pietruszkę i dodać do sosu. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis