Zapiekanka z bakłażana i pomidorów
1 / 1 Zdjęcie:  Piglet1983
Następne

Zapiekanka z bakłażana i pomidorów

Przepis na tą zapiekankę jest prosty, łatwy i niskotłuszczowy. A sama zapiekanka jaka pyszna!

CADEAUX

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 1 oberżyna pokrojona na krążki o grubości 1 1/2 cm
  • 1 pomidor w plasterkach
  • 30 g startego beztłuszczowego parmezanu

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

  1. Nagrzać piekarnik do 200°C.
  2. Spryskać blachę do pieczenia tłuszczem w sprayu. Ułożyć krążki oberżyny na blasze i posypać parmezanem. Na każdym kawałku oberżyny położyć plaster pomidora i znów posypać parmezanem.
  3. Piec przez 10 do 15 minut.

Zobacz także

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie