Zapiekanka z bakłażana i pomidorów

    Zapiekanka z bakłażana i pomidorów

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 235 osób

    Przepis na tą zapiekankę jest prosty, łatwy i niskotłuszczowy. A sama zapiekanka jaka pyszna!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 bakłażan pokrojony w krążki o grubości 1,5 cm
    • 1 pomidor pokrojony w plasterki
    • 30 g startego chudego parmezanu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 200°C.
    2. Spryskać blachę do pieczenia tłuszczem w sprayu lub lekko wysmarować olejem.
    3. Ułożyć krążki bakłażana na blaszce i posypać parmezanem. Na każdym kawałku bakłażana położyć plaster pomidora i znów posypać parmezanem.
    4. Piec przez 10 do 15 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis