Pieczarki nadziewane chorizo

    (3)

    To niesamowite, jak z zaledwie kilku składników może powstać tak smaczna przekąska. Pieczarki nadziewane są kiełbasą chorizo, czosnkiem i szalotką, a następnie są zapiekane. Proste i pyszne! To doskonała przekąska na każdą imprezę.


    Zrobione przez 3 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g dużych pieczarek (około 16 sztuk)
    • 200 g kiełbasy chorizo
    • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 szalotki drobno posiekane
    • sól
    • świeżo zmielony czarny pieprz
    • słodka papryka w proszku - do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 C. Obficie posmarować oliwą naczynie żaroodporne.
    2. Pieczarki oczyścić i odciąć nóżki. Nóżki drobno posiekać. Zdjąć skórę z kiełbasy; kiełbasę drobno posiekać.
    3. W patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy i zeszklić szalotkę. Dodać nóżki pieczarek, chorizo i czosnek i dusić na średnim ogniu. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
    4. Nakładać nadzienie do kapeluszy pieczarek i włożyć je do przygotowanego naczynia żaroodpornego (nadzieniem do góry). Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 -15 minut. Podawać na ciepło.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)