Owsiane ciasteczka z czekoladą

    Owsiane ciasteczka z czekoladą

    11polubień
    30min.


    Zrobione przez 23 osoby

    Te przepyszne ciasteczka są proste i szybko się je piecze. Nie zawierają glutenu ani nabiału i są bardzo czekoladowe. Podawać z dużym kubkiem herbaty.

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 100 g startej czekolady
    • 100 g cukru
    • 100 g płatków owsianych (bezglutenowych)
    • 2 jajka
    • 1 szczypta proszku do pieczenia
    • 1 szczypta soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
    2. Wymieszać szybko wszystkie składniki. Łyżeczką nakładać małe kupki ciasta na wysmarowaną tłuszczem blachę.
    3. Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (3)

    autor:
    8

    Niestety, ale przepis jest do bani. Ciasteczka się rozpłynęły, robiłam wszystko zgodnie z przepisem, więc coś musi być nie tak. - 27 sty 2013

    autor:
    7

    Przepis do niczegomoze ciastak sa dobre ale nie nalezy piec 20 minut-SPALONE - 06 kwi 2014

    karisiaht
    autor:
    4

    Płatki owsiane na ogół zawierają gluten, w Finlandii hodują bezglutenowy owies, nie wiem, czy w Polsce można go dostać i gdzie... Tylko za to 1 odjęłam gwiazdkę - przepisu nie próbowałam, ale wygląda świetnie! - 26 wrz 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis