Czekoladki z migdałami

    Czekoladki z migdałami

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Te czekoladki są tak pyszne, że nie poprzestaniesz na zjedzeniu tylko jednego! Posiekane migdały są oblane białą, mleczną i ciemną czekoladą. Można się nimi delektować o każdej porze dnia.

    Składniki
    ilość porcji: 24 

    • 50 g białej czekolady
    • 50 g mlecznej czekolady
    • 50 g ciemnej czekolady
    • 75 g margaryny, podzielonej na 3 części
    • 1 i 1/2 (100g) opakowania migdałów lub orzechów, podzielonych na 3 części

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Grubo posiekać migdały (lub orzechy).
    2. Każdą czekoladę stopić w oddzielnym garnuszku ustawionym nad garnkiem z gotującą wodą z 1/3 margaryny. Do każdej wmieszać 1/3 orzechów.
    3. Łyżeczką nakładać małe kupki czekolady z migdałami na dobrze wysmarowany tłuszczem arkusz folii aluminiowej. Zostawić, żeby zastygło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis