Czekoladowe muffiny z robakami

    Czekoladowe muffiny z robakami

    4polubienia
    45min.


    Zrobione przez 8 osób

    Pyszne łakocie na Halloween, które można bardzo łatwo przygotować. Muffiny robi się z gotowej mieszanki na ciasto czekoladowe, a następnie dekoruje się je żelkami w kształcie robaków. Zobaczcie nasz video przepis w którym pokazujemy jak je wykonać!

    Składniki
    ilość porcji: 24 

    • Muffiny
    • 1 opakowanie mieszanki na czekoladowe muffiny z polewą czekoladową
    • lub osobno 1 opakowanie kremu czekoladowego
    • Dekoracja
    • pokruszone ciasteczka czekoladowe, ile będzie trzeba
    • żelkowe robaki, ile będzie trzeba

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. 2 foremki do muffinów wysmarować tłuszczem albo wyłożyć papierowymi foremkami.
    2. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    3. Przygotować ciasto na czekoladowe muffiny zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Wyłożyć ciasto łyżką do przygotowanych foremek, napełniając je do 2/3 wysokości. Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut.
    4. Odstawić muffiny żeby przestygły. Przygotować polewę czekoladową lub krem czekoladowy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i polać babeczki. Po wierzchu posypać je pokruszonymi biszkoptami.
    5. Żelkowe robaki przekroić na połówki, a miejsce przecięcia posmarować odrobiną polewy czekoladowej. Przyklejać na muffiny i pozostawić, żeby polewa wyschła.

    Dowiedz się więcej...

    Chcesz poznać sekrety udanych muffinów? Przeczytaj nasz artykuł: "Idealne muffiny"!

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz jak to zrobić!

    Jak dekorować babeczki na Halloween
    Jak dekorować babeczki na Halloween

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis