Masełko ziołowe

    Masełko ziołowe

    Zdjęcie do przepisu: Masełko ziołowe
    1

    Masełko ziołowe

    (3)
    10min.


    Zrobione przez 8 osób

    Masło ziołowe wspaniale smakuje na ciepłym chlebie, bułeczkach, pieczonych ziemniakach, na kanapkach, czy nawet na grillowanych mięsach. W lodówce można je przechowywać do 10 dni. Fajnie jest je podać na imprezie.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 pęczek szczypiorku, bardzo drobno posiekany
    • 1 pęczek pietruszki, bardzo drobno posiekany
    • 250 g masła o temperaturze pokojowej
    • 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 8min.  ›  Gotowanie: 2min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Masło wymieszać z pozostałymi składnikami, przełożyć łyżeczką do miseczki, przykryć folią kuchenną i odstawić do lodówki, żeby smaki się przegryzły.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis