Masełko ziołowe

    Masełko ziołowe

    8polubień
    10min.


    Zrobione przez 8 osób

    Masło ziołowe wspaniale smakuje na ciepłym chlebie, bułeczkach, pieczonych ziemniakach, na kanapkach, czy nawet na grillowanych mięsach. W lodówce można je przechowywać do 10 dni. Fajnie jest je podać na imprezie.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 pęczek szczypiorku, bardzo drobno posiekany
    • 1 pęczek pietruszki, bardzo drobno posiekany
    • 250 g masła o temperaturze pokojowej
    • 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 8min.  ›  Gotowanie: 2min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Masło wymieszać z pozostałymi składnikami, przełożyć łyżeczką do miseczki, przykryć folią kuchenną i odstawić do lodówki, żeby smaki się przegryzły.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis