Sałatka z kapusty chińskiej z madarynkami

    Sałatka z kapusty chińskiej z madarynkami

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Pyszna, świeża sałatka na zimę. Uwaga: kapusta chińska to nie to samo, co kapusta pekińska! Polecam.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 mała główka kapusty chińskiej
    • ½ puszki (200 g) mandarynek
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki jogurtu
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • szczypta cukru
    • sól
    • pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Z kapusty usunąć zwiędłe liście. Umyć ją, odsączyć i pokroić na bardzo cienkie paseczki (poszatkować).
    2. Mandarynki odcedzić i wymieszać z kapustą.
    3. Przygotować dressing: wymieszać majonez z jogurtem, sokiem cytrynowym, cukrem, solą i pieprzem i polać nim sałatkę. Wymieszać i odstawić, żeby smaki się przegryzły.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis