Niby-raclette

    Niby-raclette

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Uwielbiam raclette i często przygotowuję tę podobną wersję po prostu na patelni - nie potrzeba wtedy grilla, ani specjalnego urządzenia! Do tego można podać sałatkę lub różne pikle. Prosty, smaczny lunch, który przeniesie Was wprost pod same Alpy!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • ziemniaki
    • ser raclette - po 2 plasterki na ziemniaka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie na miękko, obrać.
    2. Kiedy ziemniaki będą się dogotowywać położyć plasterki sera na patelni teflonowej ustawionej na średnim ogniu.
    3. Topić ser przez 1-2 minuty. Podawać natychmiast z gorącymi ziemniakami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis