Kurki

    Kurki

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 5 osób

    Boczek i kurki to niebiańskie połączenie. Kiedy tylko pojawią się świeże kurki, koniecznie wypróbuj tego prostego, ale wykwintnego dania. Podawać z bagietką i białym winem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 15 g masła
    • 50 g chudego boczku
    • mała cebula, drobno posiekana
    • 500 g świeżych kurek, oczyszczonych
    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
    • świeża natka pietruszki, posiekana

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Na patelni stopić masło i podsmażyć boczek z cebulą, aż cebula się zeszkli.
    2. Duże kurki przeciąć na pół. Dusić przez 10 minut bez przykrycia, aż cały płyn wyparuje. Posypać natką pietruszki i podawać.

    Jak to zrobić?

    Zajrzyj do naszego zakątka z poradami i przeczytaj "Jak czyścić kurki"! To bardzo przydatny artykuł, po którym czyszczenie kurek nie będzie już trudne i męczące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis