Krem cappuccino

    Krem cappuccino

    1polubienie
    3godz.20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszny, zimny i kremowy deser z serka mascarpone, jogurtu i cappuccino w proszku. Do zamrażania można użyć miseczek deserowych lub kokilek. Wspaniale prezentuje się oprószony kakao i pokruszonymi makaronikami migdałowymi.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 500 g serka mascarpone
    • 150 g chudego jogurtu
    • 1 i 1/2 łyżki cukru
    • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
    • 2 saszetki cappuccino w proszku
    • 100 ml śmietany do ubijania (48%)
    • 1/2 łyżeczki kakao
    • 50 g ciasteczek amaretti (lub innych migdałowych ciasteczek), pokruszonych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +3godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 3godz.20min. 

    1. Mascarpone zmiksować z jogurtem, cukrem, aromatem waniliowym i cappuccino w proszku. Śmietanę ubić na sztywno i wmieszać do masy.
    2. Przelać krem do małych miseczek i zamrozić. Co najmniej 30 minut przed podaniem wyjąć z lodówki i pozwolić, żeby lekko odtajał. Oprószyć kakao i udekorować pokruszonymi amaretti.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis