Brokuły z czosnkiem

    Brokuły z czosnkiem

    18polubień
    17min.


    Zrobione przez 7 osób

    Moja córeczka uwielbia brokuły przygotowane w ten sposób. Robi się je w mgnieniu oka, a zawsze smakują. Niby to tylko 4 składniki, a brokuły smakują zaskakująco pysznie!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 300 g świeżych brokułów
    • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
    • 1 i 1/2 łyżki oliwy z oliwek
    • 120 ml bulionu drobiowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 12min.  ›  Gotowe w: 17min. 

    1. Brokuły umyć i pokroić w niewielkie kawałki.
    2. W dużej patelni rozgrzać oliwę i podsmażać czosnek na niedużym ogniu przez 2-3 minuty. Dodać brokuła i smażyć, mieszając przez 2 minuty, aby dobrze pokrył się oliwą. Dodać bulion drobiowy i przykryć. Zwiększyć ogień na średni i dusić przez około 8 minut, aż brokuł zmięknie.

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis