Koktajl z czarnymi porzeczkami i maślanką

    (3)

    Ten napój wymyśliła moja mama, gdy mieliśmy w domu nadmiar czarnych porzeczek. Spróbuj też użyć innych owoców - słodkich, soczystych malin, truskawek albo jagód - to też może być pyszne!


    Zrobione przez 3 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g czarnych porzeczek
    • 500 ml maślanki
    • Sok z 1 cytryny
    • 4 łyżki miodu
    • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
    • Liście porzeczek lub melisy do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Czarne porzeczki umyć i zmiksować w blenderze, a następnie przecedzić przez sito.
    2. Porzeczki zmiksować w blenderze z maślanką, sokiem z cytryny, miodem i wanilią.
    3. Przelać do ładnych, schłodzonych szklanek i udekorować liśćmi melisy i porzeczek. Podawać natychmiast.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis