Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem

    (5)

    Pieczone ziemniaczki to bardzo prosta przystawka do każdego pieczonego lub smażonego mięsa. Wystarczy wymieszać szybką sałatę i już gotowy szybki lunch lub obiad.


    Zrobione przez 5 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
    • 1 kg młodych ziemniaczków
    • oliwa z oliwek do smaku
    • 2-3 łodyżki rozmarynu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 200 C.
    2. Ziemniaczki umyć i pokroić w plastry grubości około 5 mm lub na niewielkie kawałki. Oprószyć solą i pieprzem i skropić oliwą. Po wierzchu posypać rozmarynem.
    3. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 15-20 minut aż będą złotobrązowe.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (5)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (9)