Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem

    Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 5 osób

    Pieczone ziemniaczki to bardzo prosta przystawka do każdego pieczonego lub smażonego mięsa. Wystarczy wymieszać szybką sałatę i już gotowy szybki lunch lub obiad.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
    • 1 kg młodych ziemniaczków
    • oliwa z oliwek do smaku
    • 2-3 łodyżki rozmarynu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 200 C.
    2. Ziemniaczki umyć i pokroić w plastry grubości około 5 mm lub na niewielkie kawałki. Oprószyć solą i pieprzem i skropić oliwą. Po wierzchu posypać rozmarynem.
    3. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 15-20 minut aż będą złotobrązowe.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis