Toskańska pasta serowa

    Toskańska pasta serowa

    18polubień
    3godz.15min.


    Zrobione przez 174 osoby

    Pyszna przekąska, którą można podać na eleganckiej imprezie koktajlowej lub podczas nocnej sesji pokera. Podawać z krakersami lub tostami z francuskiego pieczywa.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 450 g serka śmietankowego w temperaturze pokojowej
    • 2 łyżeczki posiekanego czosnku
    • 1 łyżeczka soli
    • 400 g karczochów z puszki, odsączonych i pokrojonych
    • 45 g posiekanych czarnych oliwek
    • 8 zielonych cebulek, posiekanych
    • 85 g suszonych na słońcu pomidorów, zmiękczonych i posiekanych
    • 15 g posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +3godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 3godz.15min. 

    1. W średniej misce wymieszać serek z czosnkiem i solą. Dodać karczochy oraz oliwki i wymieszać.
    2. Dodać zielone cebulki, pomidory, pietruszkę i szczypiorek, i delikatnie wymieszać.
    3. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc, aby smaki dobrze się wymieszały.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Super przepis! Zrobiłam wersję bez karczochów, bo nie miałam. Dodałam też trochę majonezu. Oliwki nadają tu super smak - 03 gru 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis