Pulpeciki z indyka

    Pulpeciki z indyka

    6polubień
    20min.


    Zrobione przez 17 osób

    Pulpeciki z mielonego mięsa indyczego można smażyć na oleju jak zwykłe kotlety mielone, albo gotować w samej wodzie, w bulionie lub w zupie. Dietetyczne i łagodne.

    apfel Podkarpackie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 kg mielonego mięsa z indyka
    • 1 jajko
    • 1/2 cebuli
    • 1 łyzka posiekanej natki zielonej pietruszki
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wszystkie składniki dobrze razem wymieszać (najlepiej czystą ręką). Formować w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać na wrzątek. Kiedy pulpety wypłyną gotować jeszcze chwilę (w sumie około 10 minut).
    2. Jeśli chcemy kotleciki smażyć jak kotlety mielone należy je obtoczyć w bułce tartej, lekko spłaszczyć i kłaść na rozgrzany olej (smażyć aż będą rumiane po obydwu stronach).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis