Tajskie klopsiki z kurczaka

    Tajskie klopsiki z kurczaka

    7polubień
    1godz.


    Zrobione przez 185 osób

    Przepyszne klopsiki! Koniecznie spróbuj! Pyszna przystawka z doskonałą mieszanką przypraw, nadających jej egzotyczny smak.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 900 g mielonego mięsa z kurczaka
    • 110 g (1 szkl.) bułki tartej
    • 4 posiekane dymki
    • 1 łyżka mielonych nasion kolendry
    • 45 g posiekanej świeżej kolendry
    • 60 ml (3/4 szkl.) słodkiego sosu chili
    • 2 łyżki świeżego soku z cytryny
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. W dużej misce wymieszać razem mięso z tartą bułką. Dodać dymkę, mieloną kolendrę, świeżą kolendrę, sos chili i sok z cytryny i dobrze wymieszać.
    2. Wilgotnymi palcami formować małe klopsiki wielkości jednego kęsa, albo - jeśli ktoś woli - wielkości placków do hamburgerów.
    3. Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć klopsiki partiami, aż całe dobrze się zrumienią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis