Świeża salsa kalifornijska

    Świeża salsa kalifornijska

    5polubień
    10min.


    Zrobione przez 188 osób

    Po prostu wrzucam wszystko do jednej miski i serwuję znajomym, wśród których cieszy się dużą popularnością. Podawać z chipsami z tortilli.

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 4 duże pokrojone w kostkę pomidory
    • 1/2 dużej drobno posiekanej cebuli
    • 3 ząbki posiekanego czosnku
    • 30 g posiekanej świeżej kolendry
    • 1 świeża papryczka jalapeño bez nasion, bardzo drobno posiekana
    • 2 łyżki świeżego soku z limonki
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W małej misce wymieszać pomidory z cebulą, czosnkiem, liśćmi kolendry i sokiem z limonki. Dodawać stopniowo jalapeño, po 2 łyżeczki na raz, sprawdzając po każdym dodaniu, czy salsa nie jest zbyt pikantna. Papryczki jalapeño różnią się ostrością, dlatego przed podaniem warto spróbować salsę, czy da się ją przełknąć. Posolić do smaku. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis