Zaloguj się Zarejestruj się

Pulchne racuchy z jabłkami

  • 31komentarzy
  • 106polubień
  • 25min.

Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Uwaga: ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany, a jabłka pokrojone tak, żeby było czuć ich smak. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną.

oleńka Dolnośląskie, Polska

Składniki
ilość porcji: 4 

  • 1/2 l mleka
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 duże jabłka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

  1. Jabłka obrać i pokroić w plasterki.
  2. Pozostałe składniki zmiksować w dużej misce, na koniec dodać jabłka i wymieszać całość.
  3. Smażyć na złoto na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju.

Zobacz jak to zrobić!

Pulchne racuchy z jabłkami
Pulchne racuchy z jabłkami

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (31)

Magster
autor:
119

Bardzo łatwe te racuchy. Ja polałam śmietaną. - 22 mar 2012

OrangeCoffee
autor:
87

Racuchy pyszne Ale jeśli nie chcecie dodawać jajek albo Wam się zwyczajnie skonczą to można śmiało pominąć, mi wyszły całkiem pyszne bez jajek - 28 lut 2013

DomiM
autor:
73

super przepis, pyszności! - 04 sty 2013

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie