Racuchy z białego sera

    Racuchy z białego sera

    19polubień
    20min.


    Zrobione przez 19 osób

    Niezwykłe racuchy, które polubi każdy, zwłaszcza najmłodsi! Doskonałe na obiad, lunch, albo nawet na śniadanie.

    oleńka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 kg białego sera
    • 3 jajka
    • 1 łyżka sody oczyszczonej
    • 1/2 szklanki mąki
    • 1/2 łyżeczki cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wszystkie składniki dobrze wymieszać mikserem w dużej misce.
    2. Na patelni rozgrzać nieco tłuszczu. Smażyć placuszki po obydwu stronach na jasnozłoty kolor.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    autor:
    2

    Prosty, dobry przepis. Dodałam 1/4 łyżeczki soli i smażyłam je na maśle z olejem. Podałam z kwaśną śmietaną i dżemem. - 10 lut 2015

    autor:
    0

    bardzo fajny prosty i szybki przepis. Racuszki zrobiłam na kolację (1/3 porcji) dla synka i zniknęły dzisiaj z talerza w moment. Nie miałam twarogu, dałam zamiennie nasz ulubiony serek naturalny Bieluch. Podałam z dżemem truskawkowym . - 24 sie 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis