Zaloguj się Zarejestruj się

Leczo z kiełbasą

Pyszne leczo na polskiej kiełbasie. Można również użyć parówki lub jedno i drugie! Polecam to proste i wyśmienite węgierskie danie.

Magster Dolnośląskie, Polska

Składniki
ilość porcji: 4 

  • 600 g papryki (najlepiej mieszana!), pokrojonej w paski
  • 500 g pomidorów, pokrojonych w kostkę
  • 1 cebula, pokrojona na plasterki
  • olej do smażenia
  • 3 laski kiełbasy, pokrojonej w talarki
  • papryka w proszku, sól, i pieprz do smaku
  • 2 ząbki czosnku, wyciśniętego

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

  1. Podsmażyć cebulę na rogrzanym oleju aż będzie szklista. Doprawić papryką w proszku i dodać pokrojoną paprykę. Posypać solą i pieprzem i dusić pod przykrywką przez 10-12 minut.
  2. Nastęnie wrzucić do całości pomidory i gotować tak długo aż większość płynu wyparuje. Dodać kiełbasę i czosnek i gotować przez kolejne 10 minut. Podawać z chlebem lub ryżem.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie