Grzane wino

    (2)
    12 min

    Będąc w Zakopanem dostałam ten przepis od jednej z góralek. Doskonałe wino po jeździe na nartach lub innych sportach zimowych.

    Magpie

    Washington, Stany Zjednoczone
    Zrobione przez 14 osób

    Składniki
    ilość sztuk: 1 litr wina

    • 1 litr czerwonego wina
    • 1 szkl. cukru
    • 1 łyżeczka goździków
    • ½ łyżeczki cynamonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 7min.  ›  Gotowe w: 12min. 

    1. Połączyć wszystkie składniki w garnku i dobrze podgrzać, ale nie doprowadzić do wrzenia.
    2. Podawać w kubkach lub w szklankach z grubym dnem.

    Rada:

    Ilość cukru zależy od wina, które wybierzecie. Jeśli wino jest słodkie to należy dodać mniej cukru - do smaku.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Komentarze po polsku (1)

    autor:
    1

    Dodałem jeszcze plasterki pomarańczy i kawałek imbiru - grzaniec wyszedł naprawdę bardzo smaczny, ale zdecydowanie za słodki. Jeśli planujecie pić więcej niż jedną szklankę, polecam dać połowę cukru.  -  04 sty 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)