Zupa ogórkowa Sylwi

    Zupa ogórkowa Sylwi

    1polubienie
    1godz.25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Moja ulubiona zupa, którą nauczyłam się robić od mojej mamy. Mogę ją jeść każdego tygodnia.

    Sylwka Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 słoik ogórków kiszonych
    • 5 marchewek
    • 1 pietruszka
    • 5 ziemniaków
    • 4 udka z kurczaka
    • 2 l wody
    • 2-4 łyżki śmietany
    • 1 łyżka świeżego koperku
    • wegeta, sól, pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.10min.  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. W dużym garnku gotować w wodzie udka z kurczaka przez 45 minut. Podczas gotowania wybierać szumowinę. Dodać wegetę, sól i pieprz do smaku. Następnie dodać marchewki pokrojone na dwa kawałki i ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować przez 10 minut.
    2. Dodać starte na tarce ogórki i gotować kolejne 10 minut. Jeśli zupa jest za mało kwaśna dodać sok z ogórków. Następnie hartować śmietanę z odrobiną zupy w szklance i wlać do garnka z zupą. Na koniec posypać świeżym koperkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    też mam na imię Sylwia i równiez uwielbiam zupe ogórkową robie podobną - 22 sie 2011

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis