Zupa ogórkowa Sylwi

    Zupa ogórkowa Sylwi

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    1godz.25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Moja ulubiona zupa, którą nauczyłam się robić od mojej mamy. Mogę ją jeść każdego tygodnia.

    Sylwka Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 słoik ogórków kiszonych
    • 5 marchewek
    • 1 pietruszka
    • 5 ziemniaków
    • 4 udka z kurczaka
    • 2 l wody
    • 2-4 łyżki śmietany
    • 1 łyżka świeżego koperku
    • wegeta, sól, pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.10min.  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. W dużym garnku gotować w wodzie udka z kurczaka przez 45 minut. Podczas gotowania wybierać szumowinę. Dodać wegetę, sól i pieprz do smaku. Następnie dodać marchewki pokrojone na dwa kawałki i ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować przez 10 minut.
    2. Dodać starte na tarce ogórki i gotować kolejne 10 minut. Jeśli zupa jest za mało kwaśna dodać sok z ogórków. Następnie hartować śmietanę z odrobiną zupy w szklance i wlać do garnka z zupą. Na koniec posypać świeżym koperkiem.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis