Suflet z marchwi

    Suflet z marchwi

    6polubień
    1godz.5min.


    Zrobione przez 163 osoby

    Ten przepis na suflet z marchwi dla niektórych może być trochę za słodki, dlatego radzę dodawać cukier po trochu i sprawdzać, kiedy jest wystarczająco słodki.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 450 g grubo posiekanej marchwi
    • 55 g margaryny
    • 1 łyżeczka ekstraktu wanilii
    • 3 jajka
    • 3 łyżki mąki pszennej
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 150 g (3/4 szkl.) cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 175°C. Lekko posmarować tłuszczem naczynie żaroodporne o pojemności około 2 l.
    2. W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Wrzucić marchew i gotować, aż będzie miękka, ok. 15 do 20 minut. Odcedzić i rozetrzeć na miazgę. Dodać margarynę, ekstrakt waniliowy oraz jajka i dobrze wymieszać. Przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier i wymieszać z marchwią na gładką masę. Przełożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego.
    3. Piec przez 45 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis