Spaghetti po kalabryjsku

    Spaghetti po kalabryjsku

    5polubień
    20min.


    Zrobione przez 50 osób

    Makaron z czosnkiem, masłem i tartym włoskim serem. Jeśli ktoś sobie tego życzy, podawać z chrupiącymi paluszkami grissini i sałatą.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 170 g spaghetti
    • 115 g masła
    • 2 łyżki rozdrobnionego czosnku
    • 120 g tartego włoskiego sera pecorino romano

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wsypać makaron i gotować przez 8 do 10 minut, lub aż będzie al dente (tzn. lekko twardy przy nagryzieniu), odcedzić.
    2. Natychmiast przełożyć makaron do dużej miski i wymieszać z masłem, czosnkiem i serem. Podać, gdy masło całkowicie się stopi.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis