Syrop miodowy

    (16)

    Wspaniały syrop (polewa) do polewania ciast i pierników! Przed polaniem ponakłuwać ciasto widelcem.


    Zrobione przez 15 osób

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1,5 szkl. miodu
    • 1/2 szkl. wody
    • 1/4 szkl. świeżego soku z cytryny
    • 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W małym rondelku połączyć miód, wodę, sok i skórkę z cytryny. Gotować na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu. Gdy mieszanka zacznie bulgotać gotować tak długo aż 1/4 wyparuje. Polać ciasto gotowym syropem i odczekać kilka minut zanim podamy do stołu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (16)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis